Güncel Haberler

79 bin dekar alanda yetişiyor: 200 bin ton üretim! Mut’un tescilli lezzeti… – Son Dakika Yaşam Haberleri

Üretilen Türkiye albicocca tablosunun yüzde 95’i, coğrafi olarak işaretli Mut albicopt tablosunu yoğun toplama dönemine girdi. Mikro iklim işlevi ile bir çiman üretimi olarak dikkat çeken bölge, bu sezon 200 bin ton performans üretmelidir.

Bahçeler tarafından toplanan kayısı, esas olarak ihracat uyarınca işçiler tarafından seçilir. Seçilen kayısı daha sonra paketlenir ve soğutulur ve Romanya, Rusya, Ukrayna, Hindistan, Orta Doğu ve Avrupa’ya gönderilir. Fiyatların yoğunlaşması nedeniyle pikiklerin pikiklerinin yaklaşık 200 bin ton sezonunda 79 bin üretim bölgesinde 35-40 liraya kadar düştü.

Oda ve üretici Mut Tarım Başkanı Muharrem Yulmaz, “Mut Mersin Mut Bölgesi, Masa Albicocca’nın başkenti. Burada üretilen kayısılarımız Rusya, Arap Emirlikleri, Irak, Avrupa’ya ihracat yapıyor. Günümüzde yaklaşık 20 bin ton ihracat yapıldı. Bu yıl kayıpımız başladı. Fiyatımızın kalitesine göre 30 ila 70 pound arasında gidiyor.“Dedi.

İhracatçı Fevvzi Guler, “Kayısı’nın ilk ihracatının Mut Bölgesi başladı. Fiyatlarımız 35 ila 60 pound arasında değişiyor.

Atanan Kayıtlı İhracat Üzerine Uyarı

Mersin Metropolitan Belediye Muts War Estate, Zeki Cüce Sebze Broker Derneği’nin başkanıdır, “Sezon başladı. Kayısı 80-100 pounddan başladı ve masanın fiyatı 35-40 pound’a düştü. Fiyatların düşüşünün nedeni, elbette, teklif talebi sorunu, ancak albicocca fiyatlarının düşmesinin nedenlerinden biri, albicia altında 80 pound, 80 pound, ancak güzel bir ağacın dikkat edilmesi gerekmektedir.R, “dedi.

İhracatçı Fatih Yulmaz, “İhracat için kayısı yapıyoruz. İhracata bu yılın başında başladık. Başlamış olsak bile, mallarda bir kalite var, ancak fiyatlar üzgün. Burada alıyoruz. Duruma bağlı olarak bazen 20 ton değişebilir” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu